BBTE honlap | Elérhetőség | Impresszum
 

Kezdőlap » Zenepedagógia szakirány » Kórusunk

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

   
Felvételi
Képzés
Tanárok
Ösztöndíjak
Kórusunk
Kiadványaink
Rendezvényeink
Diákélet
Képgaléria
Elérhetőség
 
 
 
 
 

 

 

 

 

  A „Kolozsvári BBTE-RT Kamarakórusa” a Babeş - Bolyai Egyetem Református Tanárképző Kar Zenepedagógia Tanszékén alakult 2005 februárjában. A kórus rövid fennállása ellenére gazdag és széleskörü repertoárt mondhat magáénak. Koncertjeiken a gregoriántól a gospel-ig számos mű hangzott el, ezúttal is gazdagítva a hazai kóruskultúrát.
CD felvételük (ORIENS 2005) Kodály Zoltán, Bárdos Lajos és Harmat Artúr műveket tartalmaz. 
A kórus rendszeresen szerepel az egyetem és a kar hivatalos rendezvényein (díszdoktor avatás, konferenciák, karácsonyi- és évvégi koncertek, ballagás). Ezenkívül számos erdélyi város meghívottja (Marosvásárhely, Nagyvárad, Temesvár, Zilah, Székelykeresztúr, Sepsziszentgyörgy, Kovászna, Barót stb.).
A kórus szinte minden évben, nyaranta külföldi turnékat szervez. Így 2007–ben nemzetközi koncertkörúton vett részt Ausztriában és Magyarországon, amikoris a tizenkét nap alatt kilenc koncertet énekelt Pápán, Sopronban, Bécsben, a híres Schlierbach-i apátságban, a festői Altmünsterben, Salzburgban  és Linzben.
Három évvel fenállása után a kórus nemzetközileg is ismerté és elismerté vált. 2008-ban és 2010-ben a Gorizia-i (Olaszország) „A.C.Seghizzi” nemzetközi kórusverseny meghívottja volt. Ezen a versenyen 2008-ban  a lánykórus első díjat nyert a szabadon választott művek kategóriájában, 2010-ben pedig a vegyeskar egy ezüst és két bronz helyezést ért el a „Musica Mundi” nemzetközi kórusszervezet által felállított pontrendszer szerint.
A kórus, mint általában a diákkórusok, minden ősszel „újraalakul”. Az elmúlt évek során több mint száz diák énekelt a „Kolozsvári BBTE-RT Kamarakórusá”-ban. Ezek nagyrésze zenepedagógus volt, de érkeztek más szakokról is. Ez a jó hangulatnak és társaságnak is köszönhető. A turnék, kórushétvégék és a születésnapok közös megünneplése alkalmat ad, a zenei élmények megélése és a közös munka öröme mellett, a lazitásra, kikapcsolódásra, egymás másabb oldaláról való megismerésére, egy igazi közösség összekovácsolódására.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         
         
         
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         
         

 

       
© BBTE RTK 2012
BBTE honlap | ElérhetőségImpresszum
Ro