MENÜ

Kollégium – Bentlakás

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem hallgatóit az alábbi bentlakásokban szállásolják el, de a megmaradó helyek függvényében doktoranduszoknak és egyetemi oktatóknak is biztosítanak szálláslehetőséget. A szállásdíjak komfortfokozatonként változnak, és a befizetendő összeget a BBTE Szenátusa hagyja jóvá.

A Haşdeu (Kőkert) utcai diáknegyed 13 bentlakással áll a hallgatók rendelkezésére, és komfortfokozatonként eltérő szálláskörülményeket biztosít.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem szállóközpontja

Pandurilor (Feketepalló) utca 7.
400376, Kolozsvár
Tel.: +4-0264-429788, 429787, 584315
Fax.: +4-0264-429798, 428010

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem szállóközpontja három épületet foglal magába, amelyek a Iuliu Haţieganu Sportparkban találhatóak. Ezek az épületek korszerű szálláslehetőséget biztosítanak, és olyan szállodai hálózatként működnek, amelyekben az egyetem meghívottait lehet vendégül látni.

A szállóközpontot a BBTE Adminisztratív Főosztálya vezeti a Iuliu Haţieganu Sportkomplexum Osztálya segítségével, és a három épület összesen 149 szobával, 261 férőhellyel rendelkezik:

  • Universitas Student House– 96 szoba/ 265 férőhely
  • Casa de Oaspeţi (Vendégház) – 17 szoba/ 26 férőhely
  • Juventus– 36 szoba (szoba-konyhás lakás)

A szállóközpontban lévő szobák típusai: saját konyhával és fürdővel felszerelt szobák, amelyekben televízió és hűtő is található; egyágyas és kétágyas, konyha nélküli szobák. A szállásdíjat a recepciónál lehet kifizetni lejben és euróban, készpénzben vagy bankkártyás fizetéssel (külföldi személyek esetében), illetve az egyetem számlájára történő banki átutalással. A szállásdíjakat a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusa hagyja jóvá évente.

Casa de Oaspeţi (Vendégház) földszintjén egy egyetemisták számára fenntartott vendéglő működik, amely egyszerre 80 személyt tud befogadni. Ugyanitt található egy protokollterem 12 ülőhellyel, és további két terem 25-25 ülőhellyel. Itt naponta háromszor lehet étkezni: a reggelit svédasztal formájában lehet elfogyasztani (a recepciónál átvehető 12 lej értékű jegy alapján), az ebédet és a vacsorát a vendéglőben lehet kifizetni.

A szállásigénylőknek internet-hozzáférést biztosítunk valamennyi szobában, parkolási lehetőség is van; a sportparkban pedig – a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusa által jóváhagyott díjak kifizetése ellenében –, használhatják a teniszpályát, az atlétikai pályát, a futballpályát, a kosárlabdapályát és az uszodát.

Az Universitas Student House felavatása az Európai Egyetemek 5. Konferenciájának (E.U.A.)  előkészületeihez kapcsolódik. Ebben a bentlakásban kerülnek elszállásolásra azok a külföldi egyetemi hallgatók, akik valamilyen együttműködési vagy nemzetközi mobilitási program (CEEPUS, ERASMUS, SOCRATES) keretében érkeznek Kolozsvárra. Ugyanitt biztosítunk szállást a külföldi vendégtanároknak, illetve azoknak a meghívott oktatóknak, akik konferenciára, szimpóziumra, nyári egyetemre, illetve doktori bizottság tagjaként jönnek.

Juventus és a Casa de Oaspeţi (Vendégház) a BBTE élsportolóinak biztosít szálláshelyet (főként a kosárlabda, kézilabda és női dzsúdó művelőinek), de a nyári előadásokra érkező vendégtanárok és külföldi diákok is megszállhatnak itt.

Bentlakások kiosztásának listája:

Bentlakás 2018-2019

1.  A szállásdíjakat itt lehet megtekinteni:

http://www.ubbcluj.ro/hu/taxe/tarife_de_cazare

2. Szerződés:

Contract de închiriere

3. Nyári vakációra érvényes szerződés:

Contract de închiriere

4. A bentlakások használatának szabályzatai:

Regulament – cadru privind cazarea în căminele studențești

Organizarea și funcționarea căminelor studențești