MENÜ

Jazz-WORKSHOP
2020. január 17.

Jazz-WORKSHOP
2020. január 17.

Időpont: 2020. jan. 17. (péntek), 13.00–18.00
Helyszín: Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar, Kolozsvár – Horea út 7.

Bereczki Mátyás a kolozsvári Sigismund Toduță Zenelíceumban végzett 2008-ban, ütőhangszer szakon. Ezt követően Budapesten, a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta tanulmányait, könnyűzene/jazz zongora szakon. Jelenleg a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia IV. éves zeneszerzéstan hallgatója. Tapasztalatát több éves fellépései alatt nyerte, ezek közül fontosabb a brăilai Johnny Răducanu nemzetközi jazz-verseny, melyen kétszer is részt vett, másodszor 2019-ben a Soular Quartet-tel, melynek alapító tagja. 2018-ban szintén a Soular Quartet tagjaként részt vett a Jazz in the Park nemzetközi jazz-versenyen. A rendezvényen az együttesnek ítélték a legjobb romániai jazz előadás díját, amit a Román Kulturális Intézmény különdíjaként adtak át, Freelancer című száma pedig elnyerte a Legértékesebb alkotás díját. 2014–2015 között a Frozen Dog’s Leg jazz blues zenekar billentyűse, amellyel többek között a Kolozsvári Magyar Napokon is fellépett.

Semeniuc Stephanie a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumban klasszikus ének szakon fejezte be középiskolai tanulmányait. 2016 óta a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar, Zenepedagógia szakának hallgatója, ahol az alapképzés után mesteri tanulmányokat folytat. Jelenleg a Funk You! és a Yesterdays zenekar énekese. Előbbivel olyan elismerésben részesült, mint a nemzetközi Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai fődíja, a Szatmári Utcazene Fesztivál különdíja, illetve a Ceglédi Utcazene Fesztivál díja, mindemellett úgy hazai, mint nemzetközi fesztiválok meghívottjai, melyek közül kiemelendő a brüsszeli Fête de la Musique. 2018-ban a What the Funk c. lemezzel debütált a zenekar. A Yesterdays zenekarral megjelent 2018-ban a Senki madara c. lemeze, mely Japánban több százas számban kelt el. Ezt követően itthoni és külföldi koncertkörutakon vett részt. 2019-ben a kolozsvári Nemzetközi Jazz Napocensis Fesztiválon, Bereczki Mátyás jazz-zongoristával közös formációban nyerte el a fesztivál fődíját.

Köszönjük Semeniuc Stephanie ígéretes (jazz énekesnő) hallgatónknak és Bereczki Mátyás- zongoraművész, zeneszerzőnek a nagyszerű oktatást,Sófalvi Emese kolléganőnknek pedig a kezdeményezést!