MENÜ

Licensz vizsga

A BBTE Szenátusának 2020. április 16.-i döntése értelmében az egyetemi záróvizsgák online lebonyolítására kerül sor. A dolgozatokat és a beiratkozáshoz szükséges iratokat szkennelve, PDF-formátumban kell beküldeni a titkárság e-mail címére.

Valláspedagógia szak:

A dolgozat és a többi szükséges irat (lásd lent a csatolmányt) beküldésének határideje 2021. Február 18. , 16 óra. Amennyiben a diák iratai a BBTE Református Tanárpéző Karon vannak, a diák csak a következőket kell szkennelve beküldje az rt@rt.ubbcluj.ro e-mail címre: beiratkozási űrlap, nyilatkozat, hogy a dolgozat eredeti. A két darab fényképet csak a diploma átvételékor szükséges vinni.

2021.02.22-2021.02.24: A dolgozat bemutatása és az általános ismeretek felmérése Zoom-on (ezúttal ez is szóbeli, egyszerre történik). A pontos leosztást a Zoom linkkel együtt fogjuk kiküldeni.

A vizsga menete: Hallgatónként maximum fél órát tart a vizsga. A vizsgázó két tételt húz és választhat, hogy melyiket mondja el. A jelöltnek öt perc felkészülési ideje lesz. Ezalatt nem hagyhatja el a látóteret, nem beszélhet külső személlyel, majd 10 percben beszél a tételről. Végül 10 percben bemutatja a szakdolgozatát, amelyet 5 percben a megvitatás követ.

Zoom link – Valláspedagógia
– hamarosan

Zeneművészet szak:

A dolgozat és a többi szükséges irat (lásd lent a csatolmányt) beküldésének határideje  2021. Február 18, 16:00 óra. Amennyiben a diák iratai a BBTE Református Tanárképző Karon vannak, csak a következőket kell szkennelve beküldeni az rt@rt.ubbcluj.ro e-mail címre: beiratkozási űrlap, nyilatkozat, hogy a dolgozat eredeti. A két darab fényképet csak a diploma
átvételékor szükséges vinni.

2021.02.22 – 2021.02.24.
1. Karvezetés vizsga
(BA) – szóbeli (felhasználható a vizsga céljára és a vizsga napjára elkészített karvezetés videó-anyag) – Zoom-on)

2. Alaptantárgyak és a szakdolgozat bemutatása és védése (BA) – szóbeli – Zoom-on

A pontos leosztást a Zoom linkkel együtt fogjuk kiküldeni.

A vizsga menete: Online szóbeli vizsga az alaptantárgyakból, a kijelölt licensz-témák közül véletlenszerűen, a diák előtt generált tételből. Az 5 perc felkészülési idő alatt a jelölt nem hagyhatja el a látóteret, nem beszélhet külső személlyel, nem használhatja fel a tananyagot. A tétel bemutatására 10 perc áll rendelkezésére. Végül a jelölt ismerteti a licensz dolgozatát (10 perc), melyet a megvitatás (5 perc) követ.

Letölthető dokumentumok:

Beiratkozási űrlap (Fisa inscriere licenta)
Zene licensz formai és tartalmi követelmények
Zene Licensz Minta (Template)
Valláspedagógia államvizsga dolgozat formai követelményei
Valláspedagógia államvizsga dolgozat fedőlap – példa
Államvizsga tételek valláspedagógia
Államvizsga tételek zeneművészet
Licensz vizsgához szükséges dokumentumok
Záróvizsgához belső szabályzat
Declarație pe proprie răspundere privind autenticitatea