MENÜ

Licensz vizsga

A BBTE Szenátusának 2020. április 16.-i döntése értelmében az egyetemi záróvizsgák online lebonyolítására kerül sor. A dolgozatokat és a beiratkozáshoz szükséges iratokat szkennelve, PDF-formátumban kell beküldeni a titkárság e-mail címére.

Valláspedagógia szak:

A dolgozat és a többi szükséges irat (lásd lent a csatolmányt) beküldésének határideje 2020. június 24. (szerda), 16 óra. Amennyiben a diák iratai a BBTE Református Tanárpéző Karon vannak, a diák csak a következőket kell szkennelve beküldje az rt@rt.ubbcluj.ro e-mail címre: beiratkozási űrlap, nyilatkozat, hogy a dolgozat eredeti. A két darab fényképet csak a diploma átvételékor szükséges vinni.

2020.07.01. A dolgozat bemutatása és az általános ismeretek felmérése (ezúttal ez is szóbeli,
egyszerre történik).

A vizsga menete: Hallgatónként maximum fél órát tart a vizsga. A vizsgázó előbb két tételt húz
a kiadott tantárgyakból, majd választ a kettő közül (Egyik tétel: Egyháztörténet és Etika tételsorból, másik tétel: Biblika és Valláspedagógia tételsorból). A jelöltnek öt perc felkészülési ideje lesz. Ezalatt nem hagyhatja el a látóteret, nem beszélhet külső személlyel, majd 10 percben beszél a tételről. Végül 10 percben bemutatja a szakdolgozatát, amelyet 5 percben a megvitatás követ.

Zeneművészet szak:

A dolgozat és a többi szükséges irat (lásd lent a csatolmányt) beküldésének határideje 2020. június 22. (hétfő), 16.00 óra. Amennyiben a diák iratai a BBTE Református Tanárképző Karon vannak, csak a következőket kell szkennelve beküldeni az rt@rt.ubbcluj.ro e-mail címre: beiratkozási űrlap, nyilatkozat, hogy a dolgozat eredeti. A két darab fényképet csak a diploma
átvételékor szükséges vinni.

2020.07.01. Karvezetés vizsga (BA) – szóbeli (felhasználható a vizsga céljára és a vizsga napjára
elkészített karvezetés video-anyag)

2020.07.02. Alaptantárgyak és a szakdolgozat bemutatása és védése (BA) – szóbeli-

A vizsga menete: Online szóbeli vizsga az alaptantárgyakból, a kijelölt licensz-témák közül véletlenszerűen, a diák előtt generált tételből. Az 5 perc felkészülési idő alatt a jelölt nem hagyhatja el a látóteret, nem beszélhet külső személlyel, nem használhatja fel a tananyagot. A tétel bemutatására 10 perc áll rendelkezésére. Végül a jelölt ismerteti a licensz dolgozatát (10 perc), melyet a megvitatás (5 perc) követ.

Letölthető dokumentumok:

Zene licensz formai és tartalmi követelmények
Valláspedagógia államvizsga dolgozat formai követelményei
Államvizsga dolgozat fedőlap – példa
Államvizsga tételek valláspedagógia
Államvizsga tételek zeneművészet
Licensz vizsgához szükséges dokumentumok
Fișa înscriere licență
Regulament examen finalizare
Declarație pe proprie răspundere privind autenticitatea