MENÜ

Országos Bibliaismereti Vetélkedő
az IKE és a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar közös szervezésében
2020. november 7.

Országos Bibliaismereti Vetélkedő
az IKE és a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar közös szervezésében
2020. november 7.

November 7-én került megrendezésre a 2020-as Országos Bibliaismereti Vetélkedő, amelyre 8 egyházmegye 14 fiatalja jelentkezett. A szervezők közül mindnyájan azon ügyködtünk, hogy az online térben is minél kreatívabbá, élvezhetőbbé tegyünk a versenyt. A vetélkedőt egy zoom-os találkozóval kezdtük, ahol először köszöntőt mondott Dr. Péter István, a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar intézetigazgatója, egyetemi adjunktusa, majd Tussay Szilárd, az IKE ügyvezető igazgatója. Ezt áhitat követte, amelyet Baciu Marius ötödéves teológiai hallgató tartott. A jelentkezők bemutatkozása, majd kis eligazítás után következett az első feladat, ahol a résztvevőknek találós kérdéseket kellett kitalálniuk különböző bibliai személyekről. Ezt követően egy online kvíz során további megoldatlan feladatok vártak a versenyzőkre. S bár az idén egyénileg jelentkeztek, mégis sikerült minden feladatra gyorsan és ügyesen válaszolniuk.

Arról, hogy milyen volt számukra a verseny része, Ráduly-Baka Bíborka versenyző így vélekedik: „Igazából nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak, mégis egy kellemes csalódás ért. Az elképzeléseimnél jobban éreztem magam a verseny alatt, tényleg egy nagyon jó hangulatot sikerült teremteni. Az első fele nagyon jól jött, kellett az a kis bemelegítés, bevezetés, hogy a kamera és a sok ismeretlen ember előtt ellazuljunk. A vetélkedő része pedig élvezhető volt és nem is annyira nehéz. Vonakodással jelentkeztem a versenyre, de úgy érzem, hogy kár lett volna kihagynom, mert egy jó tapasztalat volt, és jól éreztem magam! (és persze a felkészülés is sok pluszot adott)”

A feladatok befejezése után a versenyzőknek egy órás szünetük volt, amíg megtörtént a kiértékelés. Miközben az általuk irt szövegeket olvastuk, az volt az érzésem, hogy bár nem ismerjük személyesen a versenyzőket, mégis ez által közelebb kerültek hozzánk. Nem csak azért, mert a feladatokra pontosan válaszoltak, hanem azért is, mert nagyon sok érzelem átjött a szövegek által. Így szoros pontszámok alakultak ki, amit az eredmény is tükröz, ugyanis az első helyet Albert Szabolcs nyerte, a második helyre két lány került: Lukácsi Izabella és Gombár Aletta, a harmadik helyezettek pedig: Ráduly-Baka Bíborka és Sándor Deborah. Ezúttal is gratulálunk mindannyiuknak, nem csupán a nyerteseknek, hanem minden egyes résztvevőnek. Hiszen ahogyan a versenyen is hallhattuk, a résztevők mind győztesek, hiszen Isten igéjét tanulmányozták, ami reménységünk szerint mindannyiuk életében megerősítés, ugyanakkor bibliaismereti fejlődés volt. Én személy szerint köszönöm, hogy az idén is az OBV részese lehettem. Köszönöm a munkatársaknak, versenyzőknek, de leginkább Istennek. Akinek legyen dicsőség és hála ezért a napért!
Szerző: Földvári Deborah

Az idei év ugyan mást hozott programok szempontjából, mint amire eredetileg számítottunk, de ez nem állít meg bennünket abban, hogy megrendezzük az Országos Bibliaismereti Vetélkedőnket – habár kicsit más formában, mint eddig.

📅 Hol és mikor?
Az Országos Bibliaismereti Vetélkedő 2020-as kiadására online kerül sor november 7-én, az IKE és a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar közös szervezésében.

🧑‍🎓 Kik jelentkezhetnek?
Idén egyéni jelentkezéseket várunk olyan 14-18 éves* fiataloktól, akik szeretnének közelebb kerülni a bibliai történetekhez, hogy ne csupán az információk egymásutániságát lássák bennük, hanem megértsék és befogadják azokat.
*konfirmált fiatalok – a 2020/2021-es tanévben érettségiző fiatalok

📝 Jelentkezés
Regisztrálni a következő űrlap kitöltésével tudsz: https://forms.gle/beNHKYWUM14VoKYw6
Kérünk, hogy figyelmesen olvasd el a kérdéseket, és pontos adatokat adj meg az egyes mezőkben. Különösen figyelj arra, hogy az e-mail címedet pontosan írd le, hiszen ide küldjük ki az összeállított anyagrészt.

📚 Hogyan zajlik?
A tanulandó anyagrész kiküldésére egy hét múlva kerül sor a jelentkezésnél megadott e-mail címre, majd november 3-án arra is fény derül, hogy milyen felületen zajlik a vetélkedő.

⏱️ Határidő
Jelentkezni november 2-ig lehet, viszont a 100. regisztrációnál lezárjuk a jelentkezési lehetőséget.

🧐 Miért jelentkezz?
A tanulandó anyagrész által közelebb kerülsz a bibliai történetekhez, megismered a karaktereket, akik követendő vagy épp elvetendő példát mutatnak számodra. Emellett pedig az első három helyezést elért jelentkező megelőlegezett felvételit nyer a kolozsvári BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Karra, illetve lehetősége nyílik az egyetemen belül a vallástanári szak mellett bármilyen más szak felvételére, ennek összegét magánösztöndíjként támogatja a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar, valamit igény szerint bentlakást is biztosítanak.

🙋 Felmerülő problémák esetén
Amennyiben kérdésed van, keress bennünket az ike@ike.ro e-mail címen, az IKE facebookján üzenetben, vagy munkanapokon 10 és 16 óra között a 0744-670-769 telefonszámon.